ua en ru

У РФ завели першу справу за "пакетом Ярової"

У РФ завели першу справу за "пакетом Ярової"

Суд розглядає справу проти кришнаїта, який подарував релігійні книги двом перехожим

У Карачаєво-Черкесії (Російська Федерація) вперше в російській судовій практиці завели адміністративну справу за "пакетом Ярової" на кришнаїта, який роздавав релігійну літературу перехожим. Про це повідомляє "Сноб", посилаючись на центр "Сова".

Зокрема, 27 липня в поліцію міста Черкеськ звернувся Рашид Зітляужев з проханням завести справу на 25-річного кришнаїта Вадима Сібірева, який подарував релігійні книги двом перехожим.

"На Сібірева завели справу за статтею 5.26 Кодексу про адміністративні правопорушення (порушення законодавства про свободу совісті, свободу віросповідання та релігійні об'єднання). Кришнаїт не належав до конкретної релігійної організації, однак представник Центру протидії екстремізму МВС визначив роздачу літератури на вулиці як місіонерство", - пише видання.


Суд почав розглядати справу 4 серпня 2016 року.

Відзначимо, поправки, які обмежують місіонерство в Росії, вступили в силу 7 липня. Релігійним організаціям, зокрема, заборонили займатися місіонерською діяльністю поза територією культових приміщень, кладовищ і крематоріїв.

Нагадаємо, 7 липня президент Росії Володимир Путін підписав пакет документів-поправок до закону з протидії тероризму (так званий "антитерористичний пакет Яровий"), який підготувала депутат Держдуми Ірина Ярова.