ua en ru

В Росії відкрили гарячу лінію для скарг на ввезення санкційних продуктів

В Росії відкрили гарячу лінію для скарг на ввезення санкційних продуктів Фото: знищення санкційних продуктів в РФ

Гаряча лінія починає роботу "для запобігання масових порушень прав громадян"

Генеральна прокуратура Російської Федерації (РФ) відкрила "гарячу лінію", призначену для повідомлень про ввезення і продажах забороненої продукції з країн, що потрапили в російський список контрсанкцій. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури РФ.

"З метою захисту національних інтересів Російської Федерації Указом Президента Російської Федерації від 06.08.2014 № 560 введено заборону на ввезення продовольчої продукції, що поставляється із США, країн Європейського союзу, Албанії, Австралії, Ісландії, Канади, Ліхтенштейну, Норвегії та Чорногорії. Урядом Російської Федерації визначено перелік таких товарів. До нього увійшли: ковбаси та інші м'ясні продукти, риба і морепродукти, фрукти, горіхи, овочі, заморожене і свіже м'ясо", - йдеться в повідомленні.

На думку російської Генпрокуратури, "недобросовісні постачальники ввозять цю продукцію без проведення контролю її якості, дотримання умов перевезення і зберігання, що може бути небезпечно для здоров'я громадян".

У повідомленні Генпрокуратури зазначено, що гаряча лінія починає роботу "для запобігання масових порушень прав громадян". На неї будуть надходити дзвінки про "факти нелегального ввезення та реалізації забороненої продукції".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Росії вже знищено вже майже 600 тон санкційної продукції, серед товарів - 550 тонн рослинної продукції та 47 тонн продуктів тваринництва.