ua en ru

У Росії оголосили про початок "гуманітарної паузи" в Алеппо

У Росії оголосили про початок "гуманітарної паузи" в Алеппо Фото: війна в Сирії

З 20 жовтня розпочнеться "гуманітарна пауза"

"Гуманітарна пауза" почне діяти в сирійському Алеппо з ранку 20 жовтня, щоб дати можливість вийти з міста як бойовикам, так і мирним жителям. Про це повідомляє BBC.

"Росія опрацьовує питання з ООН і з країнами, що мають вплив на "Джебхат ан-Нусру", по висновку з Алеппо її формувань у відповідності з ініціативою спеціального посланника генерального секретаря ООН Стефана де Мистуру. Прийнято рішення не втрачати час і розпочати проведення "гуманітарних пауз", насамперед для вільного проходу мирних жителів, евакуації хворих і поранених, а також виведення бойовиків", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, 20 жовтня з 8 години ранку до 16 години в районі Алеппо буде введена "гуманітарна пауза", на час якої російські ВКС і сирійські урядові війська припинять нанесення ударів.

Повідомляється, що нещодавно відбулася зустріч по сирійському врегулюванню в Лозанні. У переговорах взяли участь глава МЗС Росії Сергій Лавров, держсекретар США Джон Керрі, спецпосланник генсека ООН по Сирії Стеффан де Містура, а також міністри Туреччини, Саудівської Аравії, Ірану, Катару, Йорданії, Єгипту, Іраку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що авіаудари Російської Федерації і Сирії по Алеппо можуть бути визнані військовими злочинами.