ua en ru

Рада ЄС допустила визнання авіаударів Росії та Сирії по Алеппо військовими злочинами

Рада ЄС допустила визнання авіаударів Росії та Сирії по Алеппо військовими злочинами Фото: Алеппо

ЄС вражений погіршенням ситуації в Сирії

Авіаудари Російської Федерації і Сирії по Алеппо можуть бути визнані військовими злочинами. Таке рішення ухвалили Міністри закордонних справ країн-членів Європейського союзу на засіданні Ради ЄС, повідомляється на офіційному сайті відомства.

"ЄС вражений погіршенням ситуації в Сирії...З моменту початку наступу режиму (сирійського режиму президента Башара Асада, - ред.) і його союзників, зокрема Росії, інтенсивність і масштаби повітряного бомбардування східного Алеппо являють собою катастрофічну ескалацію конфлікту", - йдеться в повідомленні.

Крім того, наголошується, що "катастрофічну ескалацію конфлікту" являють собою використання стовбурових бомб, касетних бомб і хімічної зброї, що "може вважатися військовими злочинами".

Зокрема, "зайвими і непропорційними" названі авіабомбардування Росії "по лікарнях, медичним працівникам, школам і базовій інфраструктурі".

Як повідомляється, Рада ЄС закликає Росію продемонструвати політичну волю для припинення невибіркових бомбардувань, а також відновлення припинених бойових дій і створення умов для надійного і всеосяжного політичного переходу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЄС подасть в Міжнародний кримінальний суд на Сирію і союзників.