ua en ru

У Росії назвали можливих "наступників" Путіна

У Росії назвали можливих "наступників" Путіна Фото: Володимир Путін (kremlin.ru)

Рейтинг "наступників" очолив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв

Експерти російського фонду "Петербурзька політика" склали рейтинг політиків, які теоретично могли б стати "наступниками" президента Російської Федерації Володимира Путіна. Про це повідомляє РБК, у розпорядженні якого є відповідний рейтинг.

Так, згідно з повідомленням, рейтинг очолив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв (21 бал), на другому місці - мер Москви Сергій Собянін (19 балів), третій у рейтингу - губернатор Тульської області Олексій Дюмін (19 балів), який до приходу на держслужбу згадувався в ЗМІ як співробітник служби безпеки Путіна. На четвертому місці рейтингу опинився міністр оборони РФ Сергій Шойгу (17 балів), а замикає п'ятірку лідерів спікер Ради федерації РФ Валентина Матвієнко (16 балів).

Як повідомляється, у топ-10 також увійшли екс-міністр фінансів РФ Олексій Кудрін, глава адміністрації Путіна Антон Вайно і його перший заступник - Сергій Кирієнко (всі по 16 балів), а також спікер нижньої палати В'ячеслав Володін і президент "Роснефті" Ігор Сєчин (обидва по 15 балів).

Наголошується, що "наступників" оцінювали за такими критеріями, як: присутність у ЗМІ, елітні очікування (в тому числі неформальні), публічна активність і неконфліктність.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Путін поки не вирішив, чи буде він брати участь у президентських виборах, які відбудуться в Росії в 2018 році.