ua en ru

У Росії назвали нові пропозиції США щодо України цілком реалізуємими

У Росії назвали нові пропозиції США щодо України цілком реалізуємими Фото: Владислав Сурков (Government.ru)

У Москві обіцяють уважно вивчити їх і своєчасно дати відповідь

"Дубайський пакет" американських пропозицій щодо розгортання місії ООН на південному сході України виглядає цілком реалізуємим, Росія уважно вивчить його і своєчасно дасть відповідь. Про це заявив помічник президента РФ Владислав Сурков за підсумками зустрічі зі спецпредставником Держдепартаменту по Україні Куртом Волкером, передає ТАСС.

"Основною темою переговорів знову стало обговорення російської ініціативи щодо розгортання на південному сході України місії ООН. Американці на цей раз привезли набагато більш конструктивні пропозиції. "Дубайський пакет" американських напрацювань, на відміну від "белградського", в цілому виглядає цілком реалізуємим. Принаймні, на перший погляд", - зазначив Сурков.

Головне в ньому, за його словами, досить детальний план поетапного розгортання місії в ув'язці з реалізацією політичних пунктів мінських угод.

"Це збалансований підхід, якого ми весь час добиваємося. Ми його уважно вивчимо і своєчасно дамо відповідь. Після чого запросимо Курта і його колег на нову зустріч" , - пообіцяв помічник глави російської держави.

Нагадаємо, чергова зустріч Суркова і Волкера відбулася 26 січня в Дубаї. До цього вони зустрічалися тричі: 21 серпня 2017 року - в Мінську, 7 жовтня і 13 листопада - в Белграді. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков відзначав, що конкретних результатів від зустрічі в Дубаї не очікується, це "звіряння годинників" і "обмін думками з поточних питань".