ua en ru

В Росії почали блокувати Google за надання доступу до Telegram

В Росії почали блокувати Google за надання доступу до Telegram Фото: ілюстративне фото (РБК-Україна)

Telegram використовує IP-адреси Google для роботи месенджера на території РФ

На території Російської Федерації почали блокувати IP-адреси компанії Google, через які забезпечувався доступ до забороненого Telegram. Про це йдеться в повідомленні Федеральної служби з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій РФ (Роскомнадзор) в Facebook.

"Google на сьогоднішній день не задовольнила вимоги Роскомнадзора і в порушення вердикту суду продовжує дозволяти компанії Telegram Messenger Limited Liability Partnership використовувати свої IP-адреси для здійснення діяльності на території Росії. У зв'язку з цим Роскомнадзор вніс до реєстру забороненої інформації ряд IP-адрес Google, які використовуються Telegram для здійснення діяльності в Російській Федерації", - йдеться в повідомленні.

Google на сегодняшний день не удовлетворила требования Роскомнадзора и в нарушение вердикта суда продолжает позволять...

Опубліковано Роскомнадзор 22 квітня 2018 р.

Зазначимо, в ніч на 22 квітня російські користувачі почали скаржитися на відсутність доступу до пошуковику Google.

Нагадаємо, 13 квітня російський суд заблокував роботу месенджера Telegram. Однак станом на сьогодні сервіс продовжує працювати в Росії, зокрема, без використання програм для обходу блокувань.