ua en ru

У Росії почалася раптова перевірка боєготовності у Збройних силах

У Росії почалася раптова перевірка боєготовності у Збройних силах Фото: міністр оборони РФ генерал армії Сергій Шойгу

Перевірка розпочата для оцінки бойової та мобілізаційної готовності

Раптова перевірка боєготовності почалася у вівторок в Збройних силах Російської Федерації з 7.00 (за московським часом) за рішенням Верховного Головнокомандувача, вона триватиме до 22 червня. Про це повідомив міністр оборони РФ генерал армії Сергій Шойгу на селекторній нараді, передає ТАСС.

Шойгу зазначив, що перевірка розпочата для оцінки бойової та мобілізаційної готовності.

"Підлягають перевірці ряд баз зберігання озброєння і техніки, а також окремі органи військового управління", - сказав міністр оборони РФ.


За його словами, протягом перших діб перевірять "виконання тимчасових нормативів встановленої ступені бойової готовності". Крім того, потрібно оцінити здатність органів військового управління вирішити поставлені завдання, у тому числі мобілізаційних питань.

Крім підготовки військ до виконання завдань за призначенням особливу увагу планується звернути на мобілізаційну складову Збройних сил, стан резервних формувань, а також утримуються на зберіганні запасів озброєння та військової техніки.

Раніше повідомлялося, в Литві, Латвії та Естонії вперше в рамках нової стратегії НАТО, спрямованої на стримування потенційної військової агресії з боку Росії, будуть розміщені британські війська.