ua en ru

У Росії на мітингу проти цензури на YouTube затримали 22 людини

У Росії на мітингу проти цензури на YouTube затримали 22 людини Фото: поліція РФ (minval.az)

Біля офісу Google у Москві зібралися противники "співпраці YouTube з російською владою"

У Москві (РФ) під час мітингу проти цензури в інтернеті було затримано 22 людини, в тому числі чотири журналісти. Про це повідомив координатор руху "Артпідготовка" Олександр Расторгуєв, передає РБК.

"Зараз ми знаходимося близько Москворецького відділу поліції. Всім пред'явили [протокол за статтею] 20.2 п. 6, які нібито заважали проходу громадян. Одну дівчину щойно відпустили", - розповів він.

Зазначено, що мітинг проти цензури в YouTube проходив біля офісу Google у Москві, розташованого за адресою вул. Балчуг, 7.

Расторгуєв розповів, що біля офісу Google зібралися противники "співпраці YouTube з російською владою".

"Без гасел, без плакатів. Зібралися поговорити і висловити російському YouTube [протест]. Він "списує" голоси переглядів у дуже багатьох опозиційних блогерів, так менша кількість людей їх дивиться", - розповів Расторгуєв.

Про те, що на мітингу почалися затримання, повідомляв також правозахисний ресурс "ОВС-Інфо", який займається моніторингом політичних переслідувань у Росії. За даними порталу, затриманих доставляли в ОВС Замоскворіччя, проте вже до 17:30 їх стали поступово відпускати з ОВС без протоколів і без дачі пояснень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Росії затримали учасників мітингу на тракторах.