ua en ru

У Росії не виключають будівництво "Північного потоку-3"

У Росії не виключають будівництво "Північного потоку-3" Фото: газопровід "Північний потік" (gazprom.ru)

РФ може побудувати новий газопровід, якщо ЄС підтвердить потребу в російському газі

Російський "Газпром" не виключає будівництва "Північного потоку-3", якщо Європейський союз підтвердить потребу в російському газі. Про це заявив заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв, передають російські ЗМІ.

"Ми завжди говорили, що ми поставимо газу Європі стільки, скільки буде необхідно. У нас є запаси підтверджені, у нас є транспорт, ми будуємо нові транспортні маршрути. Якщо Європа заявить свої потреби, буде готова підписати необхідні контракти, то я не виключаю, що будуть потрібні ще нові газотранспортні проекти - "Північний потік-3", наприклад", - заявив Медведєв.

Нагадаємо, 12 квітня уряд Фінляндії видав повний комплект дозволів на будівництво газопроводу "Північний потік-2". До цього повний пакет дозволів на будівництво та експлуатацію газопроводу видала Німеччина. На даний момент тривають процедури отримання дозволів в інших країнах вздовж маршруту газопроводу (Росія, Швеція і Данія). При цьому Данія хоче пов'язати згоду на будівництво "Північного потоку-2" з питанням України.