ua en ru

У Росії фіксується максимальний за 3,5 роки відтік інвестицій

У Росії фіксується максимальний за 3,5 роки відтік інвестицій Фото: з Росії масово виводять інвестиції (pixabay.com)

За 4 місяці інвестори вивели понад 1,6 млрд доларів вкладень у російські акції

У Росії фіксується максимальний за 3,5 року відтік капіталу інвесторів, тільки за останні чотири місяці іноземні інвестори вивели понад 1,6 млрд доларів. Про це свідчать дані Emerging Portfolio Fund Research.

Згідно з вказаними даними, іноземні інвестори продовжують скорочувати вкладення у фонди, орієнтовані на російський фондовий ринок.

Так, обсяг коштів, виведених з таких фондів за минулий тиждень перевищив 83 млн доларів.

Дослідження фонду показало, що масовий відтік інвестицій почався в кінці лютого поточного року. У той же час, на тлі виведення інвестицій з російської економіки спостерігається їх приток в активи інших країн.

За даними EPFR, минулого тижня фондів emerging markets залучили майже 1,9 млрд доларів, а за чотири місяці - майже 28 млрд доларів.

Російський ринок акцій опинився на самих низьких позначках. Більший обсяг коштів був виведений тільки з Китаю (4 млрд доларів), але розмір цього ринку істотно більше російського.

Лідерами по залученню коштів серед країн БРІК стали Індія і Бразилія, фонди яких за чотири місяці було інвестовано відповідно 2,6 млрд доларів і 1 млрд доларів.

Нагадаємо, міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що дві компанії зі Сполучених Штатів Америки (США) має намір взяти участь у розвитку річкового судноплавства в Україні.