ua en ru

У Росії біженцям спростили процедуру отримання виду на проживання

У Росії біженцям спростили процедуру отримання виду на проживання Фото: документ вносить зміни до статті 8 Федерального закону "Про правове становище іноземних громадян у Російській Федерації"

Документ вступає в силу 10 травня

Президент Російської Федерації Володимир Путін підписав закон, що спрощує процедуру отримання виду на проживання в Росії для біженців з інших країн. Відповідний документ опублікований у неділю, 1 травня, на офіційному порталі правової інформації.

Документ набирає чинності через 10 днів після його офіційного опублікування.

Він також вносить зміни до статті 8 Федерального закону "Про правове становище іноземних громадян у Російській Федерації".


Отримати вид на проживання в Росії в спрощеному порядку зможуть іноземні громадяни та члени їх сімей, які прибули на російську територію масово і в екстреному порядку, отримали в Росії статус біженця або притулок, а також стали учасниками державної програми зі сприяння добровільному переселенню до Росії співвітчизників, які проживають за кордоном

У неділю, 1 травня, Путін підписав в цілому 21 закон, які раніше прийняла Державна дума і схвалила Рада Федерації. Зокрема, глава держави підписав федеральний закон, що встановлює кримінальну відповідальність за незаконне залучення коштів пайовиків при будівництві багатоквартирних будинків.

Нагадаємо, РФ порушили справу проти пенсіонерки за допомогу біженцям з Донбасу.