ua en ru

Россільгоспнагляд заборонив ввозити свинину без теплової обробки з України

Россільгоспнагляд вида розпорядження про заборону на ввезення з території України свинини в живій вазі без теплової обробки.

Федеральна служба з ветеринарного і фітосанітарного нагляду Росії (Россільгоспнагляд) видала розпорядження про заборону на ввезення з території України свинини в живій вазі без теплової обробки. Про це сьогодні повідомив міністр аграрної політики і продовольства Криму Микола Полюшкін в ході засідання постійної комісії Державної ради Криму з економічної, бюджетно-фінансової та інвестиційної політики, повідомляє Кримське інформаційне агентство.

На думку Полюшкіна, це може суттєво вплинути на цінову ситуацію на ринку м'ясопродуктів в Криму, так як у кримських підприємств виникне проблема постачання сировини.

"М'ясопереробні підприємства Криму забезпечені власною сировиною лише на 40%. В основному м'ясо свинини і сало завозяться в Крим з материка в живій вазі. Тому підприємства можуть опинитися в складному фінансово-економічному становищі", - зазначив він.

Міністр додав, що при цьому ввезення готових м'ясопродуктів і ковбас з території України продовжується, що може позначитися на конкурентоспособнности кримських підприємств.

Він запевнив, що голові Ради міністрів Криму Сергію Аксьонову вже переданий перелік проблемних питань у сфері АПК, в тому числі озвучена і ця проблема.