ua en ru

Россільгоспнагляд повернув 60 т українського картоплі

Федеральна служба з ветеринарного і фітосанітарного нагляду Російської Федерації (Россільгоспнагляд) повернула 60 т української картоплі.

Федеральна служба з ветеринарного і фітосанітарного нагляду Російської Федерації (Россільгоспнагляд) повернула 60 т української картоплі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Россільгоспнагляд.

"Інспекторами відділу карантинного фітосанітарного контролю управління Россільгоспнагляду по місту Москва, Московської і Тульської областях 16 квітня при огляді партії продовольчої картоплі в кількості 60 т, що надійшов з України, був виявлений карантинний шкідливий організм - 6 життєздатних цист золотистої картопляної нематоди (Globodera Rostochiensis)", - наголошується в повідомленні.

Зазначається, що партія зараженої підкарантинної продукції повернута відправнику.

Золотиста картопляна нематода (Globodera rostochiensis) - є небезпечним шкідником, паразитує на коренях сімейства пасльонових. Втрати врожаю внаслідок ураження даним видом КВО можуть досягати 30%, а іноді і до 80%. Нематоди здатні пошкоджувати як наземні, так і підземні органи рослин. Для людини цей шкідник не небезпечний, "однак, поширившись, він може завдати серйозної шкоди економіці та сільському господарству".