ua en ru

Росспоживнагляд з 21 жовтня 2013 р. розпочне перевірку фабрик Roshen

Росспоживнагляд з 21 жовтня 2013 р. розпочне перевірку фабрик Roshen. Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України (Кабміну).

Росспоживнагляд з 21 жовтня 2013 р. розпочне перевірку фабрик Roshen. Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України (Кабміну).

Кабмін інформує, що відповідної домовленості було досягнуто під час 10-го засідання Комітету з питань економічного співробітництва Українсько-російської міждержавної комісії.

Наголошується, що українська сторона вважає претензії Росспоживнагляду необгрунтованими і тому поставила питання про те, щоб їх знімати.

Нагадаємо, Росспоживнагляд заборонив ввезення в РФ кондитерських виробів української компанії Roshen через невідповідність вимогам до якості 29 липня 2013 р. Таке рішення було прийнято за підсумками дослідження кондитерських виробів, що виробляються на фабриках корпорації.

За словами глави Росспоживнагляду Геннадія Онищенка, у них був знайдений канцероген бензопірен. Були дані вказівки митним органам про заборону ввезення на територію Росії кондитерських виробів цієї компанії. Після цього ряд інших країн, зокрема Білорусь, Казахстан і Узбекистан вирішили провести перевірку українських кондитерських виробів. Порушень не виявлено.

Разом з тим , Roshen оцінює втрати України від заборони поставок його продукції в Росію в 1 млрд грн.

Корпорація Roshen , один з найбільших на Україні виробників кондитерських виробів , включає в себе Київську, Маріупольську (Донецька обл.), Кременчуцьку (Полтавська обл.) і дві Вінницькі кондитерські фабрики, масломолочний комбінат "Бершадьмолоко" , Літинський племзавод (обидва - Вінницька обл.), а також Липецьку фабрику Roshen (РФ) , Клайпедську кондитерську фабрику (Литва) і фабрику Bonbonetti Choco (Угорщина).

Корпорація виробляє до 200 видів кондитерських виробів: шоколадні та желейні цукерки , карамель , шоколад , печиво, вафлі, бісквітні рулети і торти. Загальний обсяг виробництва продукції досягає 410 тис. тонн на рік.

Згідно з даними "ІнвестГазети", в 2012 році корпорація Roshen збільшила чистий дохід на 5,7 % - до 8,12 млрд грн, тоді як її чистий прибуток виріс в 9 разів - до 1,359 млрд грн.

До складу корпорації Roshen входять Київська, Кременчуцька, Вінницька, Маріупольська кондитерські фабрики на Україні, Липецька кондитерська фабрика "Ліконф" (Росія), Клайпедська кондитерська фабрика Klaipedos konditerija (Литва).