ua en ru

Росспоживнагляд хоче проінспектувати кондитерські підприємства Roshen

Федеральна служба з нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини (Росспоживнагляд) запропонувала Україні направити інспекторів на кондитерські підприємства компанії Roshen, повідомили в прес-службі відомства.

Федеральна служба з нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини (Росспоживнагляд) запропонувала Україні направити інспекторів на кондитерські підприємства компанії Roshen, повідомили в прес-службі відомства.

"Міністру аграрної політики та продовольства України Миколі Присяжнюку направлено лист з пропозицією провести документарну перевірку та інспектування підприємств кондитерської корпорації Roshen на території України", - йдеться в повідомленні Росспоживнагляду.Нагадаємо , що 29 липня Росспоживнагляд ввів заборону на постачання в РФ кондитерської продукції з українських фабрик корпорації Roshen у зв'язку з її невідповідністю вимогам до якості . Корпорація відкидає ці звинувачення. А Росспоживнагляд після перевірок заявив , що 90 % перевіреної продукції не відповідають стандартам , однак претензії стосуються лише маркування.

Позапланові перевірки продукції корпорації Roshen провели відповідні органи Казахстану , Узбекистану , Таджикистану, Киргизії та Молдови , Киргизії: порушень не виявлено.

Разом з тим , Roshen оцінює втрати України від заборони поставок його продукції в Росію в 1 млрд грн.

Корпорація Roshen , один з найбільших на Україні виробників кондитерських виробів , включає в себе Київську, Маріупольську (Донецька обл.), Кременчуцьку (Полтавська обл.) і дві Вінницькі кондитерські фабрики, масломолочний комбінат "Бершадьмолоко" , Літинський племзавод (обидва - Вінницька обл.), а також Липецьку фабрику Roshen (РФ) , Клайпедську кондитерську фабрику (Литва) і фабрику Bonbonetti Choco (Угорщина).

Корпорація виробляє до 200 видів кондитерських виробів: шоколадні та желейні цукерки , карамель , шоколад , печиво, вафлі, бісквітні рулети і торти. Загальний обсяг виробництва продукції досягає 410 тис. тонн на рік.

Згідно з даними "Інвестгазети", в 2012 році корпорація Roshen збільшила чистий дохід на 5,7 % - до 8,12 млрд грн, тоді як її чистий прибуток виріс в 9 разів - до 1,359 млрд грн.

До складу корпорації Roshen входять Київська, Кременчуцька, Вінницька, Маріупольська кондитерські фабрики на Україні, Липецька кондитерська фабрика "Ліконф" (Росія), Клайпедська кондитерська фабрика Klaipedos konditerija (Литва).