ua en ru

Росспоживнагляд заперечує небезпеку російських продуктів,що вилучаються в Україні

Федеральна служба з нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини заперечує небезпеку російських продуктів, що вилучаються в Україні.

Федеральна служба з нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини заперечує небезпеку російських продуктів, що вилучаються в Україні. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Росспоживнагляду.

"При проведенні Роспотребнадзором контрольно-наглядових заходів не було виявлено жодних фактів невідповідності згадуваної в засобах масової інформації продукції, що вилучається з обігу на Україні, вимогам безпеки або маркування", - наголошується в повідомленні.

У повідомленні також підкреслюється, що Україна, всупереч правилам, не повідомила РФ про прийняті заходи щодо російських товарів.

"Всупереч правилам, встановленим міжнародним законодавством, українські контрольні (наглядові) органи не поінформували Росспоживнагляд про проведення будь-яких заходів, пов'язаних з виявленням в російської продукції, нібито невідповідностей вимогам якості та безпеки" , - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, 2 квітня Держспоживінспекція України постановила вилучити з продажу ряд російських продуктів харчування, серед яких шоколад, цукерки, плавлені сири.