ua en ru

Росспоживнагляд виявив небезпечні речовини в американському віскі

Росспоживнагляд виявив небезпечні речовини в американському бурбоні Kentucky Gentelman.

Росспоживнагляд виявив небезпечні речовини в американському бурбоні Kentucky Gentelman. Про це повідомляється на сайті організації.

Росспоживнагляд відзначає, що напій виробництва компанії Barton 1792 Distillery не відповідає вимогам законодавства РФ і країн Митного союзу.

За даними фахівців Росспоживнагляду, в напої містяться фталати, які здатні викликати органічні зміни в центральній і периферичній нервовій системі, ендокринній системі, а також є причинами онкологічних захворювань та безпліддя.

Крім того, Росспоживнагляд відзначає, що на пляшках з напоєм Kentucky Gentelman вказаний єдиний знак обігу продукції на ринку держав - членів Митного союзу - "ЕАС", в той час як вимогам технічного регламенту МС бурбон не відповідає.

За останні тижні Росія заборонила імпорт в країну ряду продуктів. Під заборону потрапили молоко, соки, соя, кукурудзяна мука, овочеві і рибні консерви з України, овочі і фрукти з Польщі, овочеві консерви з Молдови. Експерти відзначають, що з-за введення заборони на постачання польських яблук ціни на ці фрукти можуть зрости на 30-40%.