ua en ru

В "Роснефти" вважають неминучим дефіцит бензину в РФ

В "Роснефти" вважають неминучим дефіцит бензину в РФ Фото: "Роснефть"

За даними Росстату, з початку року бензин подорожчав на 1,7%

У випадку, якщо регулюючі відомства Російської Федерації не поміняють податкову політику, країна зіткнеться з дефіцитом бензину. Про це повідомляє "Російська служба новин" з посиланням на віце-президента компанії "Роснефть" Михайла Леонтьєва.

"Це буде відбуватися неминуче в результаті податкової політики, яка стимулює відмову від переробки на користь максимізації експорту. Цю модель запустили наші регулюючі відомства. Поки ситуація стабільна, тому що капіталовкладення в переробку мають тривалий цикл. Тому ми поки ще цього не відчуваємо, але відчуємо повною мірою в середньостроковій перспективі. У нас буде дефіцит бензину на ринку, створений політикою регулювання", - заявив Леонтьєв.

Крім того, Леонтьєв зазначив, що через збитковість переробки нафти профільні компанії відмовляються від цього процесу на користь експорту. Також він висловив надію на те, що регулюючі органи одумаються, коли почнуть надходити об'єктивні дані ринку. Однак, безслідно для галузі податковий маневр все одно не пройде, упевнений він.

Як пояснюється, суть податкового маневру полягає в поетапному скороченні експортних мит на нафту і нафтопродукти, одночасно з цим зростатиме податок на видобуток нафти і газового конденсату.

Повідомляється, що за даними Росстату, з початку року бензин подорожчав на 1,7%. Зокрема, бензин Аі-92 подорожчав на 0,2% до 32,26 рубля за літр, Аі-95 - на 0,2% до 35,95 рубля (дані Thomson Reuters Kortes).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Роснефть" покинули два топ-менеджера.