ua en ru

"Роснефть" почала поставки зрідженого газу

"Роснефть" почала поставки зрідженого газу Фото: "Роснефть" почала поставки зрідженого газу

Першу партію ЗПГ поставили в Єгипет

Rosneft Trading SA, що входить у групу російської нафтогазової компанії "Роснефть", здійснила поставку першої в історії партії зрідженого природного газу (ЗПГ) в Єгипет. Про це повідомила "Роснефть" у п'ятницю, 6 травня, передає РБК.

"Роснефть" поставила газ Єгипту в рамках контракту з Egyptian Natural Gas Holding Company, який був підписаний у серпні минулого року.

Партію СПГ доставили на танкері GOLAR ICE в єгипетський порт Айн Сохна.


"Структурні зміни на глобальному ринку торгівлі ЗПГ, що виразилися у зростанні обсягів спотових угод, відкривають широкі перспективи для збільшення потенціалу трейдингового підрозділу компанії. Комбінація спотових контрактів з довгостроковими контрактами групи "Роснефти" дозволить в перспективі максимізувати економічну ефективність угод, при цьому гарантувавши стабільний канал реалізації ЗПГ", - йдеться в повідомленні "Роснефти".

Нагадаємо, в грудні 2013 року вступив в силу закон, що дозволяє "Роснефти" і учасникам проекту "Ямал" поставляти ЗПГ за кордон. Таким чином, ВАТ "Газпром" і його дочірнє підприємство "Газпромекспорт" перестали бути єдиними експортерами природного газу у зрідженому стані.

Раніше повідомлялося, що Україна може отримати 50 млрд доларів від російського ВАТ "Газпром" після задоволення позову НАК "Нафтогаз України" Стокгольмським арбітражем.