ua en ru

Ярославський збільшить частку в "Інго Україна" до контрольної

Ярославський збільшить частку в "Інго Україна" до контрольної Фото: Олександр Ярославський (УНІАН)

Ярославський вирішив зміцнити свою присутність на страховому ринку

Антимонопольний комітет України (АМКУ) надав дозвіл компанії Lovington holdings limited, що входить у групу компаній DCH бізнесмена Олександра Ярославського, на придбання контрольного пакету акцій ПРАТ "Страхова компанія "Інго Україна" (Київ). Відповідна інформація розміщена на сайті АМКУ.

"Надано дозвіл компанії Lovington holdings limited (м. Нікосія, Кіпр) на придбання акцій ВАТ "Акціонерна компанія "Інго Україна", яке перевищує 50% голосів у вищому органі управління товариства", - йдеться в повідомленні.

Таким чином бізнесмен отримав дозвіл на збільшення пакету акцій "Інго Україна" з 24,99% до більш ніж 50%.

Як відомо, у квітні 2017 року група DCH повідомила про придбання пакету "Інго Україна" в обсязі 25%, зазначивши, що метою є збільшення присутності в статутному капіталі до 100%. Сам Ярославський підкреслював, що страховий бізнес йому цікавий з комерційної точки зору.

"Чому купив? Тому що економіку треба піднімати, а країну інвестувати. Зовнішні інвестори не прийдуть, якщо не побачать, що всередині є життя, що український бізнес не тікає, а вкладає. А чому "Інго"? У січні вдалося запустити ХТЗ, виробничий процес налагодили, трактори почали сходити з конвеєра – стало нудно і купили "Інго". Так актив за активом будемо рухатися і далі", - сказав Ярославський в інтерв'ю ЗМІ.

На питання про те, чи буде "Інго Україна" кредитувати виключно промисловий сектор економіки чи розвивати і напрямок споживчих позик, Ярославський відповів: "Ми будемо робити те, що вимагає ринок".

"Інго Україна" - одна з найбільших українських страхових компаній, яка стабільно входить у число лідерів ринку за сумами страхових виплат, обсягом страхових премій та величиною власних активів. Має 28 видів ліцензій на різні види обов'язкового і добровільного страхування, розгалужену філіальну мережу, обслуговує і роздрібних і корпоративних клієнтів. В кінці 2016 року рейтингове агентство IBI-Rating підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг компанії на рівні uаАА (найвища надійність) з прогнозом "стабільний".

Група DCH за 20 років роботи в Україні розвивала різні інвестиційні проекти, в числі яких "УкрСиббанк", Черкаський "Азот", "Київстар". За даними ЗМІ, інвестиції Ярославського у розвиток Харківського регіону перевищили 1,3 млрд доларів. Бізнесмен інвестував в інфраструктуру Харкова до "Євро-2012", а його останнім придбанням став Харківський тракторний завод.