ua en ru

У Ярославського повідомили про зростання пасажиропотоку аеропорту Харкова майже на 40%

У Ярославського повідомили про зростання пасажиропотоку аеропорту Харкова майже на 40% Ілюстративне фото (з відкритих джерел)

Пасажиропотік аеропорту перевищив відмітку 1,2 млн

Міжнародний аеропорт "Харків", що входить до групи DCH відомого українського бізнесмена Олександра Ярославського, за одинадцять місяців 2019 року збільшив пасажиропотік на 39%, обслуживши за цей період понад 1,2 мільйона пасажирів на внутрішніх та міжнародних напрямках. Про це повідомили в прес-службі аеропорту.

Динамічне розширення маршрутної мережі дозволило за підсумками 11 місяців 2019 року збільшити число обслужених рейсів до 5 138, що на 19% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

"Пасажиропотік Міжнародного аеропорту "Харків" в листопаді досяг 115,2 тисячі пасажирів. Це на 59% більше, ніж за той же місяць минулого року, коли показник становив 72,6 тисячі. Аеропорт обслужив 95,4 тисячі пасажирів міжнародних рейсів; 19,8 тисяч на внутрішніх перельотах, і показав зростання цих показників на 72% і 16% відповідно", - повідомила компанія-оператор харківського аеропорту "Нью Системс АМ", що входить до групи DCH Ярославського.

За листопад 2019 року аеропорт "Харків" обслужив 477 вильотів авіакомпаній - це на 24% більше, ніж за аналогічний період 2018 року. Найбільш популярними напрямками, за даними прес-служби аеропорту, стали Шарм-еш-Шейх, Київ, Стамбул, Краків, Варшава, Відень, Гданськ, Шарджа, Катовіце і Прага.

У листопаді, згідно з даними Європейського відділення Міжнародної ради аеропортів (ACI Europe), стабільний приріст операційних показників Міжнародного аеропорту "Харків" дозволив йому увійти за підсумками третього кварталу 2019 року в ТОП-5 найбільш динамічно зростаючих повітряних гаваней Європи, обслуговуючих до 5 мільйонів пасажирів у рік.

"Харківський аеропорт має шанси й надалі займати високі місця в континентальних рейтингах, маючи стабільне довгостроковий зростання ключових показників протягом тривалого періоду", - прогнозує компанія-оператор.

Аеропорт Харкова постійно розширює маршрутну мережу та відкриває продаж квитків на нові напрямки. У листопаді минулого місяця були анонсовані і відкриті продажу квитків на ряд нових рейсів. З 27 грудня авіакомпанія МАУ і туроператор Coral Travel запускають рейси в турецьке місто Кайсері.

З 16 січня 2020 року лоукост-авіакомпанія Ryanair відкриває регулярне сполучення Харкова з Будапештом. А з 29 березня цей же перевізник відкриє перельоти до Варшави (Модлін).

Квитки на нових напрямках вже доступні для покупки в авіакасах аеропорту "Харків" і на його сайті, а також на сайтах авіакомпаній і в квиткових агентствах.

Міжнародний аеропорт "Харків" - один з ключових інфраструктурних об'єктів "першої столиці" України і харківського регіону. Інвестиції в його реконструкцію надала група компаній DCH українського бізнесмена Олександра Ярославського в рамках підготовки ключових інфраструктурних об'єктів Харкова до проведення Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році (Євро-2012).

Інвестиції бізнесмена в проект, включаючи будівництво нового аеровокзального комплексу та реконструкцію старого, склали понад 107 млн доларів. Держава інвестувала порівнянну суму в реконструкцію аеродрому, що їй належить.

Міжнародний аеропорт "Харків" входить у перелік лідерів серед українських аеропортів за інтенсивністю обслуговування зльотів-посадок повітряних суден і кількістю обслуговуваних мандрівників на внутрішніх і міжнародних авіаперельотах. Аеропорт першим в Україні отримав безстроковий сертифікат відповідності найвищим стандартам безпеки польотів та якості обслуговування, які встановлені Регламентом Єврокомісії для аеропортів Європейського союзу.

Олександр Ярославський, власник і засновник групи DCH, яка має успішний досвід створення і розвитку аеропорту в Харкові, має намір повторити цей успіх: навесні 2020 року стартує будівництво нового аеровокзального комплексу міжнародного рівня у місті Дніпро.