ua en ru

У Ярославського оголосили про запуск авіарейсів з Харкова в Батумі, Бургас і Тель-Авів

У Ярославського оголосили про запуск авіарейсів з Харкова в Батумі, Бургас і Тель-Авів Ілюстративне фото (з відкритих джерел)

Харківський аеропорт та SkyUp Airlines запускає рейси з Харкова в Батумі, Бургас і Тель-Авів

Міжнародний аеропорт "Харків", що входить до групи DCH відомого українського бізнесмена Олександра Ярославського, оголосив про запуск авіакомпанією SkyUp Airlines прямого регулярного авіасполучення з містами Батумі, Бургас і Тель-Авів в літньому сезоні 2020 року. Про це повідомляє прес-служба компанії-адміністратора аеропорту "Нью Системс АМ", що входить до групи DCH Ярославського.

Аеропорт також розширить сполучення по напрямку Харків-Тбілісі: тепер перельоти будуть здійснюватися круглий рік, у той час як раніше відправитися в Тбілісі можна було лише в зимовий сезон.

"Перельоти в Тель-Авів відкриються 29 березня і будуть виконуватися по четвергах і неділях вартістю від 2433 гривень. Перельоти в Батумі стартують 29 травня і будуть доступні по вівторках і п'ятницях вартістю від 1905 гривень. Рейси в Бургас відкриються 2 червня і будуть доступні щовівторка за ціною від 1594 гривень. Перельоти в Тбілісі в літній сезон виконуватимуться по понеділках і четвергах, а їх вартість складе від 1833 гривень", — повідомили в прес-службі Міжнародного аеропорту "Харків", і уточнили, що ціни вказані за переліт в одну сторону без урахування вартості провозу багажу.

Всі рейси відкриті в рамках співпраці аеропорту Ярославського з українською авіакомпанією SkyUp Airlines, яка до теперішнього часу здійснює перельоти з Харкова по 13 регулярними маршрутами і базує в харківському аеропорту один з своїх лайнерів — Boeing 737.

Квитки на літній сезон на нові авіарейси вже доступні на сайті авіаперевізника, а також у касах аеропорту і квиткових агентствах.

Раніше міжнародний аеропорт "Харків" повідомив, що його партнер SkyUp Airlines також відкрив продаж квитків на популярні серед мандрівників у період літніх відпусток прямі рейси в Ларнаку, Барселону, Париж (Бове), Прагу і Ріміні.

Міжнародний аеропорт "Харків" – один з ключових інфраструктурних об'єктів "першої столиці" України і харківського регіону. Інвестиції в його реконструкцію надала група компаній DCH українського бізнесмена Олександра Ярославського в рамках підготовки ключових інфраструктурних об'єктів Харкова до проведення Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році (Євро-2012).

Інвестиції бізнесмена в проект, включаючи будівництво нового аеровокзального комплексу та реконструкцію старого, склали понад 107 млн доларів. Держава інвестувала порівнянну суму в реконструкцію аеродрому.

Міжнародний аеропорт "Харків" входить у перелік лідерів серед українських аеропортів за інтенсивністю обслуговування зльотів-посадок повітряних суден і кількістю обслуговуваних мандрівників на внутрішніх і міжнародних авіаперельотах. У третьому кварталі 2019 року аеропорт Ярославського, згідно з даними Європейського відділення Міжнародної ради аеропортів (ACI Europe), увійшов до ТОП-5 найбільш динамічно зростаючих повітряних гаваней Європи, обслуговуючих до 5 мільйонів пасажирів у рік.

Аеропорт Ярославського першим в Україні отримав безстроковий сертифікат відповідності найвищим стандартам безпеки польотів та якості обслуговування, які встановлені Регламентом Єврокомісії для аеропортів Європейського Союзу.

Олександр Ярославський, власник і засновник групи DCH, яка має успішний досвід створення і розвитку аеропорту в Харкові, має намір повторити цей успіх: навесні 2020 року стартує будівництво нового аеровокзального комплексу міжнародного рівня у місті Дніпро.