ua en ru

Ярославський заявив про готовність інвестувати в ХТЗ до 500 млн доларів

Ярославський заявив про готовність інвестувати в ХТЗ до 500 млн доларів Фото: Олександр Ярославський

ВАТ "Харківський тракторний завод" може отримати інвестиції в розмірі 300-500 млн дол. Про це власник і президент групи компаній DCH, власник контрольного пакету акцій ХТЗ Олександр Ярославський заявив сьогодні, 23 вересня, під час виступу на міжнародному економічному форумі в Харкові.

"Про ХТЗ, про те, що я можу зробити: це інвестиції від 300 до 500 млн доларів, тобто в цей один завод. Я є власником контрольного пакета, і від мене залежить економічна частина", - сказав Ярославський.

Він зазначив, що раніше ХТЗ випускав, крім сільськогосподарської, ще й техніку військового призначення. Власник заводу підкреслив, що готовий інвестувати у відновлення виробництва на підприємстві військової техніки.

"Крім сільськогосподарської продукції, ХТЗ у свій час випускав військову техніку. Я теж готовий фінансувати виробництво військової техніки. При чому весь інженерний потенціал у нас є. Все є. Залишилося тільки забрати всі претензії і питання, які є до ХТЗ (я думаю, ці питання вирішуються), і запустити виробництво", - сказав Ярославський.

При цьому він запевнив, що готовий залучати до інвестування в підприємство європейських та американських партнерів.

Ярославський заявив про готовність інвестувати в ХТЗ до 500 млн доларівВідзначимо, як заявляли у прес-службі заводу, Харківський тракторний завод зупинено з березня 2016 р. в результаті дій правоохоронних органів, які керівництво підприємства характеризує як безпрецедентний тиск. Діяльність підприємства, включаючи можливість проведення фінансових операцій, заблокована.

9 червня збори кредиторів ХТЗ вирішили розпочати процедуру досудової санації. А 14 липня План досудової санації Харківського тракторного заводу затвердив Господарський суд Харківської області. Незважаючи на це, правоохоронні органи продовжують спроби блокувати роботу підприємства, заявляють у прес-службі.

Власник контрольного пакета акцій ХТЗ є Олександр Ярославський є основним інвестором підготовки Харкова до чемпіонату Євро-2012 з футболу.

Група DCH Олександра Ярославського відкрила кредитну лінію ПАТ "Харківський тракторний завод" (ХТЗ) у розмірі 400 млн грн для поповнення оборотних коштів. До теперішнього часу інвестор повністю розрахувався з заборгованістю по заробітній платі, для чого було виділено 20 млн грн. Перший транш - 10 млн грн - група DCH перерахувала ХТЗ 12 серпня, ще 10 млн грн - 19 серпня.

ХТЗ знаходиться в стадії виробничо-технологічної оптимізації, результатом якої стане його адаптація до сучасних умов ринку і вихід в лідери сільгоспмашинобудування в Україні і Європі.