ua en ru

Ярославський обговорив з керівництвом УЄФА перспективи співпраці по проектах в Харкові

Ярославський обговорив з керівництвом УЄФА перспективи співпраці по проектах в Харкові Фото - з відкритих джерел

Ярославський відвідав штаб-квартиру УЄФА

Власник і президент групи DCH, генеральний інвестор підготовки Харкова до Євро-2012 і екс-президент ФК "Металіст" Олександр Ярославський вчора, 12 лютого, відвідав штаб-квартиру УЄФА. Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, бізнесмен зустрівся з ключовими європейськими футбольними функціонерами: президентом УЄФА Александером Чеферіном, генеральним секретарем УЄФА Теодором Теодорідісом і виконавчим директором УЄФА Мартіном Калленом.

Як відомо, Теодорідіс та Каллен брали активну участь в організації Євро-2012 в Україні і активно взаємодіяли з Олександром Ярославським в процесі модернізації інфраструктури Харкова, яка була необхідна для проведення матчів турніру.

Учасники зустрічі обговорювали досвід проведення в Україні міжнародних турнірів - як в 2012 р., так і стосовно до майбутнього фіналів Ліги Чемпіонів у Києві в поточному році, а також перспективи реалізації спільних спортивних проектів у Харкові.

Александер Чеферін був обраний 7-м президентом УЄФА в 2016 р. В 2017 р. була затверджена програма заходів в області добросовісного управління. Теодор Теодорідіс офіційно затверджений на посаді генерального секретаря УЄФА також в 2016 р. (його попередник Джанні Інфантіно покинув організацію після перемоги на виборах президента ФІФА).

Мартін Каллен в даний час залучений до підготовки фіналів Ліги Чемпіонів у Києві та оптимістично оцінює перспективу проведення цих матчів.

Олександр Ярославський в 2007-2012 рр. інвестував у підготовку Харкова до Євро-2012 300 млн доларів (стадіон, аеропорт, тренувальний табір, волонтерський центр, перший в місті п'ятизірковий готель), а ФК "Металіст" за часів його президентства 6 разів завойовував "бронзу" національної першості, потім "срібло" і успішно виступав у єврокубках.