ua en ru

РФ планує створити міжнародну орбітальну станцію на Місяці

РФ планує створити міжнародну орбітальну станцію на Місяці Фото: Роскосмос планує створити станцію на Місяці

Розпочати будівництво станції можуть вже у 2022 році

Генеральний директор Роскосмосу Ігор Комаров на Академічних читаннях з космонавтики заявив про можливе створення міжнародної станції на орбіті Місяця, передає ТАСС.

"Треба йти від низької навколоземної орбіти до місячних та марсіанських програм. Розглядається питання створення міжнародної станції на орбіті Місяця", - заявив керівник Роскосмоса.

Повідомляється, що ще навесні 2016 року з'явилася інформація про те, що російська РКК "Енергія" і американська компанія Boeing працюють над спільним проектом зі створення місячної орбітальної станції.

Зазначено, що проект існує у двох варіантах: на основі двох малих житлових модулів або одного великого. При будь-якому з них на станції зможуть працювати 4 людини, а експедиції будуть тривати від 30 до 360 діб.

Також повідомляється, що РКК "Енергія" вважає можливим розпочати створення навколомісячній орбітальної платформи вже у кінці 2022 року, а в першій половині 2025 року відправити на неї перший екіпаж.

На думку Комарова, кошти на освоєння Місяця та Марса потрібно шукати у приватних інвесторів і за допомогою міжнародного співробітництва.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що засновник Amazon побудує ракету для польоту на Місяць.