ua en ru

"Роскосмос" відправив на орбіту Землі пілотований корабель з туристами

"Роскосмос" відправив на орбіту Землі пілотований корабель з туристами Фото: "Роскосмос" відправив на орбіту Землі космічних туристів (марс.pixabay.com)
Автор: Ольга Белей

8 грудня російська корпорація "Роскосмос" запустила з космодрому Байконур в Казахстані ракету-носій "Союз-2.1а" з пілотованим кораблем "Союз МС-20". На борту знаходяться три людини.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу "Роскосмосу".

У компанії розповіли, що старт був виконаний успішно.

"У середу, 8 грудня 2021 року, о 10:38:15 за московським часом з космодрому Байконур виконано успішний пуск ракети-носія "Союз-2.1а" з пілотованим кораблем "Союз МС-20". Через 528,9 секунди корабель відокремився від третього ступеня носія на цільовій орбіті. Цим пуском держкорпорація "Роскосмос" відновлює пілотовані туристичні польоти в космос після 12 - річної перерви", - йдеться в повідомленні.

У корпорації також уточнюють, що зараз пілотований корабель продовжує політ в автоматичному режимі. Через чотири витки навколо планети корабель почне стикування з Міжнародною космічною станцією (МКС).

"На борту корабля знаходиться екіпаж у складі космонавта Роскосмосу Олександра Місуркіна, а також учасників космічного польоту Юсаку Маезави і Йозо Хірано", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Варто відзначити, що політ відбувається за контрактом "Роскосмосу" з компанією Space Adventures. Очікується, що космічні туристи проведуть на МКС 12 діб і повернуться на Землю 20 грудня.