ua en ru

Роскомнагляд вніс музичний ресурс Last.fm до реєстру заборонених сайтів

Роскомнагляд вніс музичний ресурс Last.fm до реєстру заборонених сайтів Фото: Роскомнадзор вніс Last.fm до реєстру заборонених сайтів

Музичний ресурс був заблокований у зв'язку з рішенням суду

Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд) внесла до Єдиного реєстру забороненої інформації музичний портал Last.fm. Про це повідомляє російське РБК з посиланням на прес-службу регулятора.

Як повідомляється, музичний ресурс був заблокований у зв'язку з рішенням суду.

"Ленінський районний суд Кіровської області ще у вересні 2014 року визнав пісню гурту "Психея" "Убей мента" забороненої до поширення в Росії інформацією в рамках антіекстремістского законодавства... На підставі цього судового рішення Роскомнагляд буде вносити "дзеркала" сайтів (копії на інших інтернет- ресурсах), на яких буде розташована ця пісня, до реєстру забороненої інформації", - розповів представник Роскомнадзора Вадим Ампелонскій.

Наголошується, що у федеральний список екстремістських матеріалів пісня "Убей мента" була внесена ще за рішенням Дорогоміловского районного суду Москви від 13 вересня 2010 року.

Відзначається, що музичний портал Last.fm, що сполучає в собі інтернет-радіо і соціальну мережу, був відкритий в 2002 році. У 2007 році сайт був куплений корпорацією CBS, його керівником залишився один із засновників сервісу Мартін Стіксель. За інформацією з сайту компанії, її аудиторія налічує 40 млн чоловік.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Роскомнадзор видалив "Вікіпедію" з реєстру заборонених сайтів.