ua en ru

Роскомнадзор схвалив блокування "Вікіпедії" в Росії

Роскомнадзор схвалив блокування "Вікіпедії" в Росії Фото: Блокування Вікіпедіїї

Роскомнадзор направив на блокування сторінку в "Вікіпедії", що містить інформацію про наркотичний речовині

Роскомнадзор направив на блокування сторінку в "Вікіпедії", що містить інформацію про наркотичний речовині, це призведе до блокування всього ресурсу. Про це повідомляє прес-служба Роскомнадзора.

"Якщо держава в особі Роскомнадзора вирішило заблокувати« Вікіпедію », то так тому і бути", - заявляв Козловський, виконавчий директор некомерційного партнерства "Вікімедіа РУ". Це вже відбулося в ряді країн - наприклад, в Китаї, Сирії, Ірані, Саудівській Аравії.

Наголошується, що Роскомнадзор розлютила стаття під назвою "Чарас". Ця сторінка була внесена до реєстру забороненої інформації, який веде Роскомнадзор, за рішенням Черноярского районного суду Астраханської області. Регулятор зажадав видалити статтю, так як в ній міститься інформація про способи приготування наркотичної речовини.

Нагадаємо, 18 серпня ця посилання була внесена до реєстру забороненої інформації.

Козловський повідомив, що більшість членів "Вікіпедії" не підтримали блокування.

У минулі вихідні "Вікіпедія" змінила адресу статті. Крім того, як вказав Козловський, сам матеріал теж був переписаний - в тексті статті залишилися тільки академічні джерела, наприклад, ООН. За словами представника "Вікіпедії", Роскомнадзор не виходив на зв'язок, не відповідав на дзвінки: в компанії отримали тільки офіційне повідомлення про внесення сторінки до реєстру.

Представник Роскомнадзора заявив, що "Вікіпедії" дається три дні, на видалення інформації зі сторінки за новою адресою.

Нагадаємо, Депутат Держдуми Російської Федерації (РФ) від Комуністичної партії Вадим Соловйов направив до Генпрокуратури запит з проханням перевірити, чи не порушує нова операційна система Windows 10 російське законодавство про персональні дані.