ua en ru

Roshen хоче отримати землю під новий завод у Борисполі в обхід земельного аукціону, - Радіо Свобода

Roshen хоче отримати землю під новий завод у Борисполі в обхід земельного аукціону, - Радіо Свобода Фото: Петро Порошенко

Бориспільський міськрада вже погодив виділення землі під бісквітний комплекс

Кондитерська корпорація Roshen ("Рошен"), яка належить Президентові України Петру Порошенку, хоче отримати земельну ділянку у 20 гектарів у Борисполі Київської області для будівництва нового заводу в обхід земельного аукціону. Про це йдеться в розслідуванні програми "Радіо Свобода" і Першого громадського "Схеми".

Бориспільська міська рада 8 вересня передав земельну ділянку площею 20 гектарів комунальному підприємству "Виробниче управління комунального господарства" на вулиці Привокзальній. На сесії Бориспільської міськради був присутній директор ТОВ "Бісквітний комплекс "Рошен" Костянтин Півень, який розповів про намір компанії взяти ці ділянки в суборенду для будівництва бісквітного комплексу.

Така схема допомагає корпорації Roshen уникнути проведення земельного аукціону, як того вимагає Земельний кодекс.

Roshen хоче отримати землю під новий завод у Борисполі в обхід земельного аукціону, - Радіо Свобода

Фото: ТОВ "Логістичний центр "Кондитер" (пізніше перейменований в ТОВ "Бісквітний комплекс "Рошен") звернулося до Бориспільської міськради про виділення землі

Громадські активісти та опозиційні депутати заявили, що таку схему запропонував мер міста Анатолій Федорчук, до якого на початку липня звернувся "Бісквітний комплекс "Рошен" з питання про виділення землі на будівництво заводу.

Зазначається, що журналісти звернулися з проханням про коментар з цього приводу до Порошенко, а також в центральний офіс корпорації Roshen, але поки відповіді не отримали.

Нагадаємо, раніше британський архітектор Філіп Хадсон подав в суд на корпорацію Roshen за звинуваченням у крадіжці дизайну.