ua en ru

Ярош повідомив про створення нового суспільно-політичного руху

Ярош повідомив про створення нового суспільно-політичного руху Фото: Дмитро Ярош

Ярош виходить з Правого сектору"

Депутат Верховної Ради України Дмитро Ярош повідомив про створення нового суспільно-політичного руху. Про це йдеться в заяві Яроша, опублікованій на сайті "Правого сектора".

"Правий сектор виник як революційна структура - під час революції і заради революції. Ця революція не була закінчена, і завершення її - створення Української самостійної соборної держави - з незалежних від нас причин, головною серед яких є війна з російським агресором, відклалося в часі. Тому я вважаю, що станом на сьогодні ПС як революційна структура виконав свою місію, і виконав її по повній", - йдеться в заяві.

Також Ярош заявив, що він разом зі своєю командою виходить з "Правого сектора" і створює новий рух.

"Ми ініціюємо створення нового суспільно-політичного руху, установчий з'їзд якого планується на лютий. Працюємо зараз над його розвитком, концепцією діяльності, програмними засадами", - повідомив нардеп.

Нагадаємо, 11 листопада Дмитро Ярош заявив про складання з себе повноважень керівника національно-визвольного руху "Правий сектор".

"Отримавши поранення і вимагаючи тривалого часу на лікування, я довірив деякі напрямки управління Рухом своїх найближчих однодумців, які мали і мають свій погляд на розгортання націоналістичного руху. Моя ж позиція далеко не в усьому збігається з прагненнями частини Проводу ... Я не можу бути" весільним генералом "в Правому секторі", - зазначив Ярош в повідомленні на своїй сторінці в Facebook.