ua en ru

Рош ха-Шан в Умані: правоохоронці України та Ізраїлю обговорили заходи безпеки

Рош ха-Шан в Умані: правоохоронці України та Ізраїлю обговорили заходи безпеки Ілюстиративне фото (ck.dsns.gov.ua)

Очікується прибуття до України від 50 до 80 тис. паломників

Українські поліцейські та представники Ізраїлю обговорили заходи безпеки під час візиту паломників до Умані (Черкаська область). Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ (МВС) України.

Загалом очікується прибуття до України від 50 до 80 тисяч паломників.

За словами очільника Нацполіції Сергія Князєва, українські поліцейські беруть за приклад досвід роботи поліції Ізраїлю у сфері забезпечення публічної безпеки громадян навіть за межами їхньої держави. Крім цього, він повідомив про результати розслідування справи щодо вибуху, який відбувся у вересні 2017 року неподалік місця масового перебування паломників-хасидів в Умані.

"У нас, як і у вашій державі, йде війна. І всі заходи безпеки ми вживаємо з урахуванням гібридної війни. У результаті проведеної роботи ми знайшли тих, хто скоїв цей злочин. Наші припущення, що саме спецслужба ворожої іноземної держави організувала цей теракт руками громадян України, підтвердилися", - повідомив Князєв.

За його словами, правопорушники, яких встановили та затримали українські поліцейські, вчинили 11 терористичних актів. Саме ця група працювала на теренах України: затримані дали покази щодо вчинення кількох злочинів.

"Зокрема, йдеться про нанесення образливих написів на синагогах у Львові, Одесі. Також саме вони причетні до факту, коли у храмі на місці паломництва в Умані була виявлена голова свині", - повідомляють у МВС.

Нагадаємо, станом на 6 вересня до Умані на святкування Рош ха-Шана прибуло вже майже 9 тис. хасидів.