ua en ru

Росавтодор видав дозвіл на будівництво мосту через Керченську протоку

Росавтодор видав дозвіл на будівництво мосту через Керченську протоку Фото: проект моста через Керченську протоку

Побудувати і ввести в експлуатацію міст планується до кінця 2018

Головне управління державної експертизи РФ у п'ятницю, 19 лютого, дала позитивний висновок на проект будівництва мосту через Керченську протоку в аннексированном Криму. Про це пишуть російські ЗМІ.

Також Росавтодор затвердив проектну документацію і видав дозвіл на його будівництво. Генпідрядником будівництва мосту є ТОВ "Стройгазмонтаж".

Технічну частину документації перевіряли понад 30 фахівців і стільки ж експертів. Зараз проектувальники розробляють робочу документацію, обсяг якої в рази перевищує розмір проектної. В ній уточнюються і деталізуються рішення, прийняті за проектом.

Проект передбачає будівництво двох паралельних мостів під автомобільне і залізничне рух. Загальна довжина моста складе 19 кілометрів.Передбачається, що автомобільна частина переходу матиме чотири смуги руху. Планується також побудувати два залізничні шляхи з розрахунковою швидкістю 120 кілометрів на годину для пасажирських поїздів і 80 кілометрів на годину - для вантажних.

Побудувати і ввести в експлуатацію новий міст через Керченську протоку планується до кінця 2018 року. Росавтодор є замовником будівництва з боку держави.

Нагадаємо, 19 лютого Головдержекспертизи РФ дала позитивний висновок проекту Керченського мосту. У ході експертизи вартість проекту знизилася на 680 млн рублів до 211,852 млрд рублів.