ua en ru

Роналду увійшов до другої п'ятірки претендентів на Золотий м'яч-2018

Роналду увійшов до другої п'ятірки претендентів на Золотий м'яч-2018 Фото: Кріштіану Роналду (instagram.com/cristiano)

На даний момент в списку претендентів перебувають десять гравців

Французький журнал France Football назвав другу п'ятірку номінантів на звання кращого гравця 2018 року в Європі. Про це повідомляється на сайті видання.

У списку опинилися форвард "Ювентуса" Кріштіану Роналду, півзахисник "Манчестер Сіті" Кевін де Брейне, нападник "Ліверпуля" Роберту Фірміну, захисник "Атлетіко" Дієго Годін і воротар "Реала" Тібо Куртуа.

Імена всіх 30 претендентів стануть відомі до кінця сьогоднішнього дня.

На даний момент в списку претендентів перебувають десять гравців. Раніше серед номінантів опинилися воротар "Ліверпуля" Аліссон, нападник "Манчестер Сіті" Серхіо Агуеро, форвард "ПСЖ" Едінсон Кавані і два гравця "Реала" - Гарет Бейл і Карім Бензема.

"Золотий м'яч" був заснований France Football в 1956 році як приз найкращому футболістові року в Європі. У 2010 році ФІФА і France Football оголосили про злиття нагород "Золотий м'яч" і "Гравець року" за версією ФІФА. У вересні 2016 сторони оголосили про припинення партнерства.

Нагадаємо, півзахисник "Реала" і збірної Хорватії Лука Модріч був визнаний кращим футболістом 2018 року за версією Міжнародної федерації футболу (ФІФА).

У 2017 році "Золотий м'яч" виграв Кріштіану Роналду.