ua en ru

Роналду увійшов в десятку кращих бомбардирів збірних у світі

Роналду увійшов в десятку кращих бомбардирів збірних у світі Фото: Кріштіану Роналду

Крім того, він на третьому місці кращих бомбардирів європейських збірних

Нападник збірної Португалії Кріштіану Роналду увійшов в десятку кращих бомбардирів європейських збірних всіх часів. Про це повідомляє прес-служба УЄФА.

Забивши в товариському матчі проти збірної Швеції, Кріштіану Роналду забив свій 71 м'яч у 138 поєдинок у футболці національної команди.

За кількістю м'ячів за національну збірну Роналду наздогнав легендарного бомбардира збірної Німеччини Мирослава Клозе, а також кращих снайперів в історії збірних Малаві, Таїланду та Саудівської Аравії.

Крім того, Кріштіану Роналду вийшов також на 3 сходинку в таблиці бомбардирів серед гравців, що представляють європейські країни. Попереду нього два футболісти з Угорщини - легендарні Ференц Пушкаш (84 м'ячі) і Шандор Кочіш (75 м'ячів). Для того, щоб побити рекорд, португальцю необхідно забити ще 39 голів, тоді він обійде іранця Алі Даєї.

В поточному сезоні 32-річний нападник забив 26 м'ячів у 34 поєдинках за "Реал". У складі збірної Португалії на його рахунку 9 голів у чотирьох іграх відбіркового циклу на ЧС-2018.

Нагадаємо, нападник збірної Португалії і іспанського "Реала" Кріштіану Роналду випередив форварда "Барселони" і збірної Аргентини Мессі в списку найбільш високооплачуваних футболістом поточного сезону.