ua en ru

Роналду обійшов Мессі в списку найбагатших футболістів

Роналду обійшов Мессі в списку найбагатших футболістів Фото: Кріштіану Роналду

Список найбільш високооплачуваних тренерів очолив Жозе Моурінью

Нападник збірної Португалії і іспанського "Реала" Кріштіану Роналду випередив форварда "Барселони" і збірної Аргентини Мессі в списку найбільш високооплачуваних футболістом поточного сезону. Про це сообщает журнал France Football.

Рейтинг журналу складений на основі окладів, преміальних, а також доходів від реклами за 12 місяців. Всього за сезон 32-річний португалець заробив 87,5 млн євро, аргентинець - 76,5 млн євро. На третьому - бразилець Неймар (55,5 млн євро). Також до топ-5 увійшли Гарет Бейл з "Реала" (41 млн євро) і Эсекиель Лавессі з "Хейбей Чайна Форчун" (28,5 млн євро).

У списках найбільш високооплачуваних тренерів перше місце займає наставник англійського клубу "Манчестер Юнайтед" Жозе Моурінью, він заробив за сезон 28 млн євро. Друге місце зайняв головний тренер збірної Китаю Марчелло Ліппі (23,5 млн євро), третє - колишній тренер французького ПСЖ Лоран Блан (20 млн євро).

Нагадаємо, головний тренер збірної Бразилії Тіте встановив рекорд "селесао", вигравши підряд сім матчів відбору на чемпіонат світу.