ua en ru

"Рівнеазот" і черкаський "Азот" збільшили обсяги виробництва міндобрив, - Ostchem

"Рівнеазот" і черкаський "Азот" збільшили обсяги виробництва міндобрив, - Ostchem В "Рівнеазоті" обсяг виробництва і реалізації міндобрив збільшився на 3,25%

Азотні підприємства ПАТ "Рівнеазот" та ПАТ Черкаський "Азот", що входять до Ostchem (об'єднує підприємства азотної хімії Group DF), збільшили обсяги виробництва та реалізації мінеральних добрив порівняно з аналогічним періодом минулого року. Про це повідомили у прес-службі Ostchem.

В "Рівнеазоті" обсяг виробництва і реалізації міндобрив збільшився на 3,25% порівняно з попереднім роком, а в черкаському "Азоті" виробництво та реалізація мінеральних добрив порівняно з аналогічним періодом 2014 року зросли на 20%.

"Рівнеазот" і Черкаський "Азот" з початку року випустили близько 780 тис. тонн добрив. Зокрема, випущено 432 тис. тонн аміачної селітри, 133 тис. Тонн вапняно-аміачної селітри, 180 тис. тонн карбаміду, 110 тис. тонн КАС, 21 тис. Тонн аміаку водного технічного, 380 тис. тонн аміаку рідкого технічного. Крім того, за звітний період було випущено 424 тис. тонн неконцентрованої азотної кислоти.

Як зазначив генеральний директор Ostchem Олександр Халін, в цю весняну посівну на 57% зріс попит на рідкі комплексні добрива КАС.

"Зазвичай, попит на КАС підвищувався навесні, але цього року на ринку сформувалася нова тенденція - підприємства почали активно відвантажувати добрива ще в січні і в лютому. Ажіотаж навколо КАС пов'язаний з прогресивністю цих добрив - вони не псуються і не втрачають своїх властивостей, швидко засвоюються рослинами, не містять нітратів, дозволяють паралельно вносити інші добрива. Крім того, наші сільгоспвиробники вже почали будувати спеціальні сховища для зберігання КАСу і закуповувати спеціальну техніку для його внесення у грунт", - додав Халін.

Нагадаємо, за словами голови правління "Нафтогазу" Андрія Коболева, борги ряду підприємств Ostchem бізнесмена Дмитра Фірташа перед структурами НАК примусово стягуються через суди.