ua en ru

Рівлін вважає ОУН причетною до вбивств євреїв під час Другої світової війни

Рівлін вважає ОУН причетною до вбивств євреїв під час Другої світової війни Фото: Реувен Рівлін звинуватив ОУН у злочинах проти євреїв

Президент Ізраїлю наголосив, що зараз стосунки між українським і єврейським народами націлені на майбутнє

До вбивств євреїв на території України під час Другої світової війни були причетні представники організації ОУН. Про це сьогодні під час парламентських слухань у Верховній Раді заявив президент Ізраїлю Реувен Рівлін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Багато пособників злочину були українцями і серед них особливо вирізнялися бійці ОУН, які знущалися над євреями, убивали їх і в багатьох випадках видавали німцям", - заявив Рівлін.

Він також наголосив, що зараз стосунки між українським і єврейським народами націлені на майбутнє.

"Але ми не можемо допустити, щоб історія, як з її страшними, так і з її хорошими сторінками, забулася. Антисемітизм слід визнавати таким, яким він був у минулому і в його сьогоднішній подобі, і не можна реабілітувати і прославляти антисемітів. Жодними політичними інтересами не виправдати байдуже мовчання, коли йдеться про антисемітські структури", - додав президент Ізраїлю.

На думку Рівліна, лідери країн, які поділяють антисемітські погляди, ніколи не стануть бажаними членами сім'ї народів світу.

Нагадаємо, найближчим часом Верховна Рада України має ратифікувати угоду про тимчасове працевлаштування українських працівників на ринку праці Ізраїлю.