ua en ru

Рисухін: "Кабмін може продовжити програму пільгового кредитування молодих сімей на п'ять років"

Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву і Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) України запропонували уряду продовжити ще на п'ять років програму пільгового кредитування молодих сімей, що завершується в 2012 р., оскільки її продовження дозволить забезпечити пільговим житлом ще 16 тис. українських сімей. Про це на сьогоднішній прес-конференції заявив голова правління Держфонду Леонід Рисухін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Урядом дано доручення, і Мінрегіон зараз цим займається - щодо підготовки пропозицій на фінансування державних програм у житловому будівництві. З тих програм, які реалізуються фондом, зокрема, програма пільгового кредитування молодих сімей, дія якої закінчується цим роком, але, безумовно, вона не може закінчитися по суті. Оскільки ця програма розроблена на виконання ст. 10 закону України про соціальне становлення молоді, де зафіксовані саме ці параметри надання кредиту, ми внесли пропозицію разом з Мінрегіоном, і зараз вони урядом розглядають питання про продовження терміну дії програми на наступні п'ять років з виділенням на цю програму щорічно близько 600-700 млн грн", - зазначив Рисухін.

За його словами, таке фінансування дозволить забезпечити житлом як мінімум всіх тих, хто на сьогоднішній день зареєстрований в рейтингу на одержання пільгового кредиту, а таких сімей в Україні понад 16 тис.

Зазначимо, Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву програми пільгового молодіжного кредитування з 1997 р. були надані кредити 10,5 тисячам молодих сімей в Україні на суму понад 1 млрд грн.