ua en ru

Рішення Комісії з питань помилування щодо Луценка і Філіпчука було одноголосним, - голова Комісії

Рішення Комісії при Президентові України з питань помилування відносно колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та колишнього міністра охорони навколишнього природного середовища Георгія Філіпчука було одноголосним. Про це заявив голова Комісії при Президентові України з питань помилування, народний депутат від Партії регіонів Геннадій Васильєв, повідомляє прес-служба партії.

"Рішення членів комісії щодо шести засуджених було одноголосним. Комісія у прийнятті рішень, у тому числі, враховувала і сучасні процеси в оновленні законодавства. Рекомендації Комісії про помилування є продовженням реалізації президентської реформи, яка спрямована на гуманізацію кримінально-процесуального законодавства та приведення його у відповідність з європейськими стандартами", - зазначив Васильєв.

Васильєв повідомив, що до Комісії було передано звернення до Президента України про помилування Луценка від екс-президента Європейського парламенту Пета Кокса та колишнього Президента Польщі Олександра Кваснєвського, підтриманого дружиною Луценка - Іриною.

5 квітня до Комісії звернувся Президент України з проханням невідкладно розглянути звернення уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської та колишнього міністра охорони навколишнього природного середовища Філіпчука.

Засідання Комісії з питань помилування відбулося 6 квітня.

"Ці документи на засіданні були ретельно і неупереджено вивчені, в результаті чого членами Комісії було прийнято рішення - рекомендувати Президенту помилувати серед 6 ув'язнених Юрія Луценка та Георгія Філіпчука", - зазначив Васильєв.