ua en ru

У Ріо заарештовано главу Європейських олімпійських комітетів

У Ріо заарештовано главу Європейських олімпійських комітетів Фото: член Міжнародного олімпійського комітету від Ірландії Патрік Хіккі (BBC

Перевести 71-летний член МОК подозревается в незаконной передаче билетов перекупщику для продажи их по завышенным ценам 71-річний член МОК підозрюється в незаконній передачі квитків перекупникові для продажу їх за завищеними цінами

Главу міжнародної олімпійської організації "Європейські олімпійські комітети" (ЄОК) Патрік Хікі заарештовано в Ріо-де-Жанейро у справі про незаконний продаж квитків на Олімпіаду-2016. Про це повідомляє сьогодні BBC.

Як зазначається, 71-річний член МОК підозрюється в незаконній передачі квитків перекупникові для продажу їх за завищеними цінами.


Днем раніше в Ріо бувло затримано чоловіка із 800 квитками на змагання, продавати які він не мав права.

Згідно із заявою поліції, Хики, який також возглавяет Національний олімпійський комітет Ірландії, спробував втекти під час арешту.

За повідомленням поліції, після того як правоохоронці постукали в двері, член МОК просунув під двері свою перепустку на Олімпіаду, а потім втік в сусідній номер готелю, де до недавнього часу жив його син.

Після арешту Хики стало погано, йому було надано медичну допомогу.

За даними бразильських ЗМІ, арешт Хики може бути пов'язаний із затриманням Кевіна Джеймса Меллона в день церемонії відкриття. Меллон очолював компанію THG Sports, яка, ймовірно, також займалася незаконним перепродажем квитків на Олімпіаду. У компанії ці порушення заперечують.

Нагадаємо, Україні передадуть гімнастичне обладнання Олімпіади-2016 в Ріо. Про це з керівництвом Міжнародної федерації гімнастики домовився президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка.