ua en ru

Ринат Ахметов у 2011 р. сплатив 67,8 млн грн податку на інвестдіяльність за кордоном

У 2011 р. власник СКМ Ринат Ахметов сплатив до бюджету 67,8 млн грн податку на доходи фізосіб від інвестиційної діяльності за кордоном - з 399,3 млн грн загальної суми заробітку. Про це повідомив директор департаменту оподаткування фізичних осіб Державної податкової служби (ДПС) України В'ячеслав Бусарєв.

«Найбільшу суму задекларував громадянин з Донецька (Ринат Ахметов)... Вся сума податку вже надійшла до бюджету країни», - від зазначив Бусарєв.

Згідно з декларацією Ахметова за минулий рік, крім доходу із зарубіжних джерел, він заробив 400 млн грн в Україні, в тому числі: 397 млн грн за рахунок відчуження цінних паперів і корпоративних прав; 897 тис грн - на банківських відсотках; на 2 млн грн він отримав подарунків. Зарплату народного депутата (187 тис. 285 грн) Ахметов передав на благодійні цілі.

Нагадаємо, в Україні доходи в сумі понад 1 млн грн задекларувала 2291 особа. Найбільше мільйонерів у Києві (916 осіб), Донецькій (271) та Дніпропетровській (216) областях.

Загальний розмір задекларованих доходів - 36,6 млрд грн. «Найбільші суми зафіксовані в Києві - 9,5 млрд, у Донецькій області - 6,6 млрд, в Дніпропетровській - 2,3 млрд і в Одеській області - 2,1 млрд», - сказав В'ячеслав Бусарєв.

За його словами, найбільшу питому вагу в структурі задекларованих доходів припадає на доходи, отримані у вигляді спадщини (подарунків), від продажу цінних паперів (корпоративних прав), іноземних доходів, від продажу і оренди рухомого та нерухомого майна.