ua en ru

Рим готовий обговорити розширення автономії двох італійських регіонів

Рим готовий обговорити розширення автономії двох італійських регіонів Фото: прапор Італії (pixabay.com)

Більшість виборців підтримали розширення фінансової автономії

Рим готовий обговорити розширення автономії двох італійських регіонів Венето і Ломбардії, в яких пройшли відповідні референдуми. Про це повідомляє Politico.

"Італійський уряд заявив, що буде поважати результати двох необов'язкових референдумів, що відбулися в неділю у Венето і Ломбардії на півночі Італії, в яких переважна більшість виборців підтримали більшу фінансову автономію для регіонів", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, молодший міністр Італії в регіональних справах Джанклаудио Бреса заявив, що уряд "готов розпочати переговори, щоб визначити умови і форми більшої автономії".

Так, за попередніми результатами, місцеві ЗМІ повідомили, що понад 90% виборців висловилися за забезпечення кращої фінансової угоди з Римом. Явка в Ломбардії становила близько 40%, а в Венето - 57%.

Наголошується, що губернатор Венето Лука Зайя хоче, щоб в цьому регіоні залишалися 90% податків. Голова Ломбардії Роберто Мароні подасть Риму пропозицію щодо розширення автономії протягом двох тижнів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в північних областях Італії Венето і Ломбардії пройшли референдуми про отримання статусу автономії. Регіони є найбагатшими в Італії. Вони скаржаться на те, що платять в державну казну набагато більше податків, ніж отримують самі з центру у вигляді субвенцій.