ua en ru

У Ризі вандали зруйнували виставку про Майдан і порвали прапор "Правого сектора"

У Ризі вандали зруйнували виставку про Майдан і порвали прапор "Правого сектора" Фото: у Ризі вандали зруйнували виставку про Майдан і порвали прапор "Правого сектора"

За цим фактом розпочато кримінальний процес про хуліганство

У Ризі вандали зруйнували експозицію виставки "Люди Майдану", яка знаходилася біля будівлі уряду, і порвали прапор "Правого сектора". Про це повідомляє Delfi з посиланням на прес-секретаря поліції Тома Садовскіса.

"У понеділок працівники поліції Центральної ділянки міста Риги отримали інформацію про те, що якісь люди зруйнували експозицію виставки "Люди Майдану", яка знаходилася біля будівлі уряду. У поліції за цим фактом розпочато кримінальний процес про хуліганство", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, за словами представника організаторів виставки Сергія Алексєєва, заподіяний хуліганами збиток становить від 25 тис. до 30 тис. євро.

Разом з тим, наголошується, що виставка перебувала в стадії установки, і її відкриття планувалося у вівторок.

Крім того, в інтернеті розміщено відео, яке зняли самі хулігани. На ролику видно, як чоловік у масці перевернув два плакати і зірвав прапор "Правого сектора", а потім його розрізав. На відео чутні російські лайки.

Зазначається також, що у поліції з'явилася фотографія одного з чоловіків, які розгромили виставку. Кілька користувачів соціальних мереж вказали на 22-річного чоловіка, який схожий на людину, чиє фото розповсюдила поліція. Незабаром молодий чоловік видалив свій профіль з Facebook.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в центрі Києва горів будинок-пам'ятник архітектури.