ua en ru

У Ризі через снігопад автолюбителі пересядуть на безкоштовні автобуси

У Ризі через снігопад автолюбителі пересядуть на безкоштовні автобуси Фото: Рига

Автолюбителям не треба буде платити за проїзд

Громадський транспорт Ризі в понеділок через снігопад буде безкоштовним для водіїв, які вирішили не сідати за кермо. Про це повідомив в Facebook мер Риги Ніл Ушаков.

"Увага автоводіїв! Завтра в понеділок 11.01.2016 будуть працювати "снігові квитки". Автоводіям громадський транспорт - безкоштовно!" - написав Ушаков.

За його словами, оскільки синоптики прогнозують рясний снігопад, потрібно розвантажити ризькі дороги.

"Завтра прогнозу погоди снігопад розпочнеться близько 14.00 і триватиме до опівночі. Основне навантаження припадає на час, коли всі їдуть після роботи додому. А прибирати сніг у годину пік - заняття неприємне. Снігоприбиральні машини системою вертикального зльоту не оснащені. Тому вони просто з усіма разом стоять у пробках", - написав Ушаков.

Uzmanību, autovadītāji! Rīt, pirmdien 11.01.2016., darbosies "puteņu biļetes". Autovadītājiem sabiedriskais transports b...

Опубліковано Нілом Ушаковим 10 січня 2016 р.

За його словами, автолюбителям не треба буде платити за проїзд в трамваях, тролейбусах і автобусах.

"Запускається вже випробувана раніше система "снігових квитків". Береш з собою техпаспорт і їдеш безкоштовно. До водія підходити не треба, треба показувати тільки контролю. До маршрутним таксі електричок це не належить", - написав мер.

Нагадаємо, КМДА попереджає киян про погіршення погодних умов 11 січня.