ua en ru

РДА блокують вивіз сміття зі Львова, - Садовий

РДА блокують вивіз сміття зі Львова, - Садовий

Значна кількість міст у Львівській області відмовилися приймати сміття зі Львова. Серед причин відмови — тиск на мерів цих міст з боку райдержадміністрацій та блокування вивезення сміття невідомими людьми, заявив міський голова Львова Андрій Садовий, передає телеканал 24.

Серед таких міст — Броди, Мостиська, Сокаль, Новий Раздил, Миколаїв, Самбір, Дрогобич та інші, - зазначив Андрій Садовий. Також він сказав, що на мерів міст Львівської області тиснуть райдержадміністрації і люди, які блокують сміттєвози.


"Ми маємо на території області 600 полігонів і як тільки ми вивозимо на те чи інше місце, то відразу приїжджають невідомі особи, підбурюють людей не вивозити і блокують",— зазначив міський голова.

За його словами, саме тому Львів звернувся до президента з проханням про введення режиму надзвичайної екологічної ситуації, щоб подолати наслідки пожежі та налагодити тимчасовий вивіз сміття зі Львова.

"Мова йде про вплив держави. У кожному районі є районні державні адміністрації, які здійснюють нагляд за тими чи іншими полігонами. Простий меседж міським та сільським головам — люди, допоможіть. Цього меседжу сьогодні немає. Є публічне "так, ми допоможемо", а дзвінки — "не пускайте, заблокуйте Львів", — зазначив міський голова.

Нагадаємо, 28 травня на Грибовицьому звалищі сталася пожежа. Експерти і місцева влада каже, що причиною пожежі міг бути підпал. В результаті пожежі і подальшого обвалення загинули троє пожежників. Ще одну людину, місцевого еколога ЛКП, досі не знайшли. Телеканал зазначає, що пожежа сталася в момент, коли Львів вийшов на фінальну стадію узгодження в Кабміні проекту будівництва нового сміттєпереробного заводу та рекультивації Грибовицького звалища за кошти Європейського інвестиційного банку.