ua en ru

У РФ заявили про спробу "націоналізації" свого заводу в Донецьку

У РФ заявили про спробу "націоналізації" свого заводу в Донецьку Фото: ДНР може "націоналізувати" Донецький електрометалургійний завод

Російська компанія "Мечел" оцінює ситуацію і має намір захищати свої інтереси

Самопроголошена "Донецька народна республіка" ввела "тимчасову адміністрацію" в Донецький електрометалургійний завод, який входить до російської групи компаній "Мечел". Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Мечела".

"У розпорядженні №12, датованому 25 червня 2016 р. і підписаному головою Ради міністрів самопроголошеної Донецької Народної Республіки Олександром Захарченком, повідомляється про введення тимчасової державної адміністрації на цілісний майновий комплекс ПрАТ "Донецький електрометалургійний завод" (ДЕМЗ), а також про створення на його базі державного підприємства "Юзівський металургійний завод" з передачею майна ДЕМЗа в користування даного підприємства", - йдеться в повідомленні


Також повідомляється, що "Мечел" допускає ризик втрати контролю над будь-якою майбутньою виробничою і комерційною діяльністю ДЕМЗа.

"В даний час компанія "Мечел" здійснює юридичну експертизу ситуації, що склалася і, у разі необхідності, вживатиме всіх заходів для захисту своїх прав та інтересів у встановленому законом порядку", - йдеться в повідомленні.

У компанії зазначили, що робота ДЕМЗа була зупинена ще в 2012 році.

Нагадаємо, в червні ДНР спростувала намір провести "націоналізацію".