ua en ru

У РФ заявили, що "максимально широко" поінформували НАТО навчання "Запад-2017"

У РФ заявили, що "максимально широко" поінформували НАТО навчання "Запад-2017" Фото: МЗС Росії (wikipedia.org)

У РФ заявили, що деякі країни "прагнуть максимально загострити ситуацію напередодні навчань"

В Російській Федерації заявили, що "максимально широко" поінформували НАТО про майбутні навчання "Запад-2017". Про це заявив заступник голови Міністерства закордонних справ РФ Олексій Мєшков, повідомляє "РИА Новости".

Зокрема, Мєшков заявив, що російська сторона "максимально широко поінформувала НАТО про майбутні навчання", крім того, він додав, що Альянсу "були направлені відповідні запрошення".

"Ті країни, які прагнуть максимально загострити ситуацію напередодні навчань, вкидаючи необґрунтовані звинувачення на адресу Росії, - це ті країни, які максимально перешкоджають контактам військових наших країн", - заявив він.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар Північноатлантичного альянсу (НАТО) Єнс Столтенберг заявив, що Російська Федерація і Білорусь не виконали міжнародних зобов'язань щодо навчань "Запад-2017". Зокрема, Столтенберг заявив, що РФ і Білорусь не виконали свої міжнародні зобов'язання по абсолютній прозорості спільних військових навчань "Запад-2017", запланованих на вересень 2017 року в Білорусі.