ua en ru

РФ завтра відправить на Донбас черговий "гумконвой"

РФ завтра відправить на Донбас черговий "гумконвой" Фото: російський "гумконвой" (vk.com/id26155524)

У МНС РФ заявили, що "гумконвой" складається з 400 тонн вантажу

Російська Федерація (РФ) завтра, 27 вересня 2018 року, відправить на Донбас черговий "гумконвой". Про це з посиланням на прес-службу російського МНС повідомляють РосЗМІ.

Як повідомляється, завтра на Донбас відправлять 81-ю колону з "гуманітарною допомогою" для Донецької та Луганської областей.

"Завершено формування 81-ї колони з гуманітарною допомогою для жителів Донбасу. Завтра автомобілі покинуть Донський рятувальний центр і вирушать в Донецьку і Луганську області", - повідомили в МНС Росії.

Наголошується, що "гумконвой" складається з 400 тонн вантажу, серед якого, як заявляє російська сторона, дитячі продуктові набори і медичне майно.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що в серпні поточного року на Донбас була доставлена 80-а автомобільна колона з "гуманітарною допомогою" від Міністерства надзвичайних ситуацій Росії.

Зазначимо, тимчасовий повірений у справах США при ОБСЄ Гаррі Каміан заявляв, що Російська Федерація маскує так звані "гуманітарні конвої" для військових поставок на окупований Донбас.