ua en ru

РФ заборонила ввезення кондитерських виробів з України

РФ заборонила ввезення кондитерських виробів з України

Росія заборонила з 5 вересня 2014 р. ввезення кондитерських виробів з України. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Федеральної служби з нагляду в сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини (Росспоживнагляд).

"З метою забезпечення прав споживачів Росспоживнагляд призупиняє з 05.09.2014 ввезення на територію Російської Федерації кондитерських виробів виробництва України", - наголошується у повідомленні.

Підставою для цього послужила проведена Росспоживнаглядом перевірка продукції українських компаній "Конті" та "АВК".

"При здійсненні державного нагляду за обігом харчової продукції при дослідженні продукції при дослідженні кондитерських виробів, виготовлених АТ "ВО "Конті" і компанією "АВК" (Україна), виявив порушення вимог законодавства у сфері захисту прав споживачів - невідповідність вимог, що пред'являються до маркування продукції", - наголошується у повідомленні.

Як підкреслює Росспоживнагляд, всі лабораторні дослідження проводилися випробувальними лабораторними центрами, акредитованими в російській і міжнародній системі акредитації.

"Конті" належить нинішньому лідеру Партії регіонів, нардепу Борису Колеснікову. "АВК" - підприємцям Володимиру Авраменко та Андрію Кравцю. Центральний офіс знаходиться в Києві, виробництво - в Донецьку, Луганську і Дніпропетровську.